Tyrkisk köfte med Umut (Nordvest umut style) 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Alkohol og kebab med Umut & Renehttps://youtu.be/MfpxZHH_VDUPrintMed billedeUden billedeTyrkisk köfte med Umut (Nordvest umut style)Antal personer: 2-4Forfatter: Rene MammenIngredienserTil farsen1 kg hakket oksekød (med god fedtprocent)3 store løg1-2 tsk fint salt (efter smag)En lille knivspids netronik (alternativt: natron – brug minimalt)Til serveringTomater i skiverRå løg i skiverBrød (fx fladbrød, sandwichbrød)Alinazik-kompot (yoghurt-aubergine-dip)InstruktionerFremgangsmådeForbered farsen: Riv de 3 løg fint eller blend dem, så de næsten bliver til løgsaft.Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt de revne løg og salt.Tilsæt netronik eller en anelse natron – ikke for meget! Det fungerer som “kødklister” og giver en sej, pastalignende konsistens.Rør farsen meget grundigt i 5-10 minutter, indtil den bliver elastisk og limet sammen.Køling: Dæk skålen til, og lad farsen stå i køleskabet natten over. Det er vigtigt for at udvikle den rigtige tekstur.Formning: Form farsen til aflange pølser eller små bøffer – afhængigt af om du vil grille eller stege dem.Stegning eller grillning: Tilbered dem på en varm grill eller pande. De vil "soufflere" og blive faste med sprød overflade.Servering: Server med tomater og løg i skiver, brød og evt. alinazik-kompot. Du kan også bruge dem i sandwich – pak den færdige sandwich i bagepapir og lad den trække 5-10 minutter for ekstra blødhed i brødet.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Tyrkisk köfte med Umut (Nordvest umut style) 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Alkohol og kebab med Umut & Renehttps://youtu.be/MfpxZHH_VDUPrintMed billedeUden billedeTyrkisk köfte med Umut (Nordvest umut style)Antal personer: 2-4Forfatter: Rene MammenIngredienserTil farsen1 kg hakket oksekød (med god fedtprocent)3 store løg1-2 tsk fint salt (efter smag)En lille knivspids netronik (alternativt: natron – brug minimalt)Til serveringTomater i skiverRå løg i skiverBrød (fx fladbrød, sandwichbrød)Alinazik-kompot (yoghurt-aubergine-dip)InstruktionerFremgangsmådeForbered farsen: Riv de 3 løg fint eller blend dem, så de næsten bliver til løgsaft.Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt de revne løg og salt.Tilsæt netronik eller en anelse natron – ikke for meget! Det fungerer som “kødklister” og giver en sej, pastalignende konsistens.Rør farsen meget grundigt i 5-10 minutter, indtil den bliver elastisk og limet sammen.Køling: Dæk skålen til, og lad farsen stå i køleskabet natten over. Det er vigtigt for at udvikle den rigtige tekstur.Formning: Form farsen til aflange pølser eller små bøffer – afhængigt af om du vil grille eller stege dem.Stegning eller grillning: Tilbered dem på en varm grill eller pande. De vil "soufflere" og blive faste med sprød overflade.Servering: Server med tomater og løg i skiver, brød og evt. alinazik-kompot. Du kan også bruge dem i sandwich – pak den færdige sandwich i bagepapir og lad den trække 5-10 minutter for ekstra blødhed i brødet.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard