Spicy blæksprutte med græskar-ingefær-suppe og ost 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Blæksprutte med Clausens fiskehandelhttps://youtu.be/D7shLITp3pgPrintMed billedeUden billedeSpicy blæksprutte med græskar-ingefær-suppe og ostForfatter: Rene MammenIngredienserTil blækspruttenRensede tiarmede blæksprutter (friske eller optøede)SaltLidt smørLidt olieCitronsaftTil suppen1 lille græskar (fx hokkaido)1-2 spsk frisk ingefær (revet eller snittet)1-2 røde chili (afhængig af styrke)1 løg (valgfrit)Vand til kogningFlødeEn håndfuld revet ost (fx parmesan eller cheddar)Evt. toppingGrøn olie (fx blendet persilleolie)Friske krydderurter (f.eks. oregano)InstruktionerKlargør blæksprutten: Skær armene fri og fjern næbbet (sidder i midten mellem armene – tryk ud som en bums).Skær kroppen op på langs og fjern indvolde og plastisk-agtig rygrad (looks like plastik).Skyl grundigt og skær kroppen i tynde strimler som “glasnudler”.Lav suppen: Skræl og hak græskar og kom det i en gryde.Tilsæt ingefær og chili (evt. løg) og lidt vand.Kog mørt og blend med fløde og revet ost til en cremet suppe.Tilbered blæksprutten: Sautér de snittede blæksprutter kort på en varm pande i lidt olie og smør.Tilsæt lidt citronsaft og lad det karamellisere kort – max 2-3 minutter.Pas på ikke at oversteg – blæksprutte bliver hurtigt sej.Anretning: Kom lidt af den varme suppe i en skål eller dyb tallerken.Læg blækspruttestrimlerne ovenpå og pynt med lidt grøn olie og friske krydderurter.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Spicy blæksprutte med græskar-ingefær-suppe og ost 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Blæksprutte med Clausens fiskehandelhttps://youtu.be/D7shLITp3pgPrintMed billedeUden billedeSpicy blæksprutte med græskar-ingefær-suppe og ostForfatter: Rene MammenIngredienserTil blækspruttenRensede tiarmede blæksprutter (friske eller optøede)SaltLidt smørLidt olieCitronsaftTil suppen1 lille græskar (fx hokkaido)1-2 spsk frisk ingefær (revet eller snittet)1-2 røde chili (afhængig af styrke)1 løg (valgfrit)Vand til kogningFlødeEn håndfuld revet ost (fx parmesan eller cheddar)Evt. toppingGrøn olie (fx blendet persilleolie)Friske krydderurter (f.eks. oregano)InstruktionerKlargør blæksprutten: Skær armene fri og fjern næbbet (sidder i midten mellem armene – tryk ud som en bums).Skær kroppen op på langs og fjern indvolde og plastisk-agtig rygrad (looks like plastik).Skyl grundigt og skær kroppen i tynde strimler som “glasnudler”.Lav suppen: Skræl og hak græskar og kom det i en gryde.Tilsæt ingefær og chili (evt. løg) og lidt vand.Kog mørt og blend med fløde og revet ost til en cremet suppe.Tilbered blæksprutten: Sautér de snittede blæksprutter kort på en varm pande i lidt olie og smør.Tilsæt lidt citronsaft og lad det karamellisere kort – max 2-3 minutter.Pas på ikke at oversteg – blæksprutte bliver hurtigt sej.Anretning: Kom lidt af den varme suppe i en skål eller dyb tallerken.Læg blækspruttestrimlerne ovenpå og pynt med lidt grøn olie og friske krydderurter.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard