Shakshuka med Feta og Krydderier 12. mar. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Kunne dette være TikTok-mad?https://youtu.be/Aan227EKdm4 PrintMed billedeUden billedeShakshuka med Feta og KrydderierAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser1 spsk korianderfrø1 spsk fennikelfrø1 fennikelknold1 fed hvidløgLidt olie til stegning½ tsk spidskommen½ tsk stødt kardemomme3 dåser flåede tomaterSalt og peber efter smag7 ægFrisk salvieCitronskalFetaost (vi bruger Løbe fra Arla Unika)InstruktionerStart med at riste 1 skefuld korianderfrø og 1 skefuld fennikelfrø over varme uden fedtstof på panden. Hak det herefter fint med en kniv på skærebrættet.Skær fennikel i små stykker og snit hvidløget fint. Steg fennikel og hvidløg på panden sammen med lidt olie, indtil de er møre og bløde uden at tage farve.Bland de ristede korianderfrø og fennikelfrø sammen med den stegte fennikel og hvidløg. Tilsæt også ½ tsk spidskommen og ½ tsk kardemomme. Rist det hele sammen på panden igen.Åbn nu 3 dåser flåede tomater og hæld dem over blandingen. Skru op for varmen og lad det koge godt sammen. Tilsæt salt og peber efter smag og lad det koge i 4-5 minutter, indtil noget af væden er kogt ud.Når tomatsaucen er klar, slå 7 æg ned i den. Rør forsigtigt æggehviderne ud i saucen, men lad blommerne være hele.Hak lidt frisk salvie og riv citronskal over shakshukaen. Til sidst tilføjes små klatter af fetaost eller friskost fra Arla Unika.Kværn lidt salt og peber over retten, og server straks.Velbekommen!Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Shakshuka med Feta og Krydderier 12. mar. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Kunne dette være TikTok-mad?https://youtu.be/Aan227EKdm4 PrintMed billedeUden billedeShakshuka med Feta og KrydderierAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser1 spsk korianderfrø1 spsk fennikelfrø1 fennikelknold1 fed hvidløgLidt olie til stegning½ tsk spidskommen½ tsk stødt kardemomme3 dåser flåede tomaterSalt og peber efter smag7 ægFrisk salvieCitronskalFetaost (vi bruger Løbe fra Arla Unika)InstruktionerStart med at riste 1 skefuld korianderfrø og 1 skefuld fennikelfrø over varme uden fedtstof på panden. Hak det herefter fint med en kniv på skærebrættet.Skær fennikel i små stykker og snit hvidløget fint. Steg fennikel og hvidløg på panden sammen med lidt olie, indtil de er møre og bløde uden at tage farve.Bland de ristede korianderfrø og fennikelfrø sammen med den stegte fennikel og hvidløg. Tilsæt også ½ tsk spidskommen og ½ tsk kardemomme. Rist det hele sammen på panden igen.Åbn nu 3 dåser flåede tomater og hæld dem over blandingen. Skru op for varmen og lad det koge godt sammen. Tilsæt salt og peber efter smag og lad det koge i 4-5 minutter, indtil noget af væden er kogt ud.Når tomatsaucen er klar, slå 7 æg ned i den. Rør forsigtigt æggehviderne ud i saucen, men lad blommerne være hele.Hak lidt frisk salvie og riv citronskal over shakshukaen. Til sidst tilføjes små klatter af fetaost eller friskost fra Arla Unika.Kværn lidt salt og peber over retten, og server straks.Velbekommen!Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard