Kardemommekage med Æble 5. mar. Skrevet af Benjamin Dalsgaard René Mammens ABSOLUT yndlingskagehttps://youtu.be/Z985UxDMH58 PrintMed billedeUden billedeKardemommekage med ÆbleAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser6 dl olie600 g sukker8 æg600 g mel3 teskefulde kardemomme4 teskefulde natron1 teskefuld salt4 store æbler4 dl creme fraiche 38%1-2 teskefulde flormelis (afhængig af sødme)Lidt citronsaft (valgfrit)InstruktionerForvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en stor dyb bradepande eller ildfast fad.I en stor skål til røremaskinen, hæld 6 dl olie og tilsæt 600 g sukker. Pisk olien og sukkeret sammen med røremaskinens piskeris.Imens olien og sukkeret piskes, slå 8 æg ud i en skål. Tilsæt æggene langsomt til olien og sukkerblandingen, mens der fortsat piskes. Tilføj 1-2 æg ad gangen.I en anden skål, bland 600 g mel med 3 teskefulde kardemomme (med top på teskeen), 4 teskefulde natron og 1 teskefuld salt.Riv 4 store æbler, så der dannes æblestrimler.Tag sukker-æg-olieblandingen ud af røremaskinen. Tilsæt forsigtigt melblandingen med kardemomme, salt og natron. Rør omhyggeligt med dejskrabere, indtil de to blandinger er godt kombineret. Tilføj derefter de revne æbler og bland forsigtigt.Fordel dejen jævnt i den forberedte bradepande eller fad. Bag i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt.I mellemtiden kan du piske cremen. Bland 4 dl creme fraiche med 1-2 teskefulde flormelis (juster mængden efter ønsket sødme). Hvis du foretrækker en mere syrlig smag, tilsæt lidt citronsaft efter smag.Når kagen er færdigbagt, lad den køle af. Når den er afkølet, tilføj cremen på toppen af kagen.Server kagen og nyd den skønne kombination af kardemomme, æbler og cremet topping.Velbekomme!Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Kardemommekage med Æble 5. mar. Skrevet af Benjamin Dalsgaard René Mammens ABSOLUT yndlingskagehttps://youtu.be/Z985UxDMH58 PrintMed billedeUden billedeKardemommekage med ÆbleAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser6 dl olie600 g sukker8 æg600 g mel3 teskefulde kardemomme4 teskefulde natron1 teskefuld salt4 store æbler4 dl creme fraiche 38%1-2 teskefulde flormelis (afhængig af sødme)Lidt citronsaft (valgfrit)InstruktionerForvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en stor dyb bradepande eller ildfast fad.I en stor skål til røremaskinen, hæld 6 dl olie og tilsæt 600 g sukker. Pisk olien og sukkeret sammen med røremaskinens piskeris.Imens olien og sukkeret piskes, slå 8 æg ud i en skål. Tilsæt æggene langsomt til olien og sukkerblandingen, mens der fortsat piskes. Tilføj 1-2 æg ad gangen.I en anden skål, bland 600 g mel med 3 teskefulde kardemomme (med top på teskeen), 4 teskefulde natron og 1 teskefuld salt.Riv 4 store æbler, så der dannes æblestrimler.Tag sukker-æg-olieblandingen ud af røremaskinen. Tilsæt forsigtigt melblandingen med kardemomme, salt og natron. Rør omhyggeligt med dejskrabere, indtil de to blandinger er godt kombineret. Tilføj derefter de revne æbler og bland forsigtigt.Fordel dejen jævnt i den forberedte bradepande eller fad. Bag i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt.I mellemtiden kan du piske cremen. Bland 4 dl creme fraiche med 1-2 teskefulde flormelis (juster mængden efter ønsket sødme). Hvis du foretrækker en mere syrlig smag, tilsæt lidt citronsaft efter smag.Når kagen er færdigbagt, lad den køle af. Når den er afkølet, tilføj cremen på toppen af kagen.Server kagen og nyd den skønne kombination af kardemomme, æbler og cremet topping.Velbekomme!Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard