Pocheret pære med brun farin-sovs og is 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Mormors gode gamle Is- Dessert MUMS!https://youtu.be/AJDCueDu6tcPrintMed billedeUden billedePocheret pære med brun farin-sovs og isForfatter: Rene MammenIngredienserTil sukkerlagen500 g sukker500 g vandCitronskal (fra ½ citron)4-5 kapsler kardemomme (let knust)Til pocherede pærer4 modne pærer (fx conference)Evt. vaniljestang (valgfri)Til brun farin-sovs200 g brun farin200 g fløde200 g smørTil serveringKefir-is (eller god vaniljeis)Evt. lidt knas i bunden (fx ristede nødder, knust kiks, sprødt topping)InstruktionerLav sukkerlagen: Kog vand og sukker op med citronskal og knust kardemomme.Lad det simre og afgive smag – det bliver pocheringslagen til pærerne.Forbered og pochér pærerne: Skræl pærerne (behold gerne stilken). Du kan bruge dem hele eller skære dem i halve.Læg dem i den varme lage og lad dem simre, indtil de er møre – ca. 10-20 minutter afhængigt af størrelse og modenhed.Lav brun farin-sovs: Kom brun farin, fløde og smør i en gryde.Lad det varme op under omrøring, indtil det er smeltet og samlet til en tyk, blank karamelagtig sauce. Hold lun.Anretning: Skær de pocherede pærer i fine skiver.Læg evt. lidt sprødt eller knust topping i bunden af skålen.Læg pæreskiverne ovenpå og en kugle is (kefir-is eller god vaniljeis) ved siden af eller ovenpå.Hæld lun brun farin-sovs over.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Pocheret pære med brun farin-sovs og is 5. apr. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Mormors gode gamle Is- Dessert MUMS!https://youtu.be/AJDCueDu6tcPrintMed billedeUden billedePocheret pære med brun farin-sovs og isForfatter: Rene MammenIngredienserTil sukkerlagen500 g sukker500 g vandCitronskal (fra ½ citron)4-5 kapsler kardemomme (let knust)Til pocherede pærer4 modne pærer (fx conference)Evt. vaniljestang (valgfri)Til brun farin-sovs200 g brun farin200 g fløde200 g smørTil serveringKefir-is (eller god vaniljeis)Evt. lidt knas i bunden (fx ristede nødder, knust kiks, sprødt topping)InstruktionerLav sukkerlagen: Kog vand og sukker op med citronskal og knust kardemomme.Lad det simre og afgive smag – det bliver pocheringslagen til pærerne.Forbered og pochér pærerne: Skræl pærerne (behold gerne stilken). Du kan bruge dem hele eller skære dem i halve.Læg dem i den varme lage og lad dem simre, indtil de er møre – ca. 10-20 minutter afhængigt af størrelse og modenhed.Lav brun farin-sovs: Kom brun farin, fløde og smør i en gryde.Lad det varme op under omrøring, indtil det er smeltet og samlet til en tyk, blank karamelagtig sauce. Hold lun.Anretning: Skær de pocherede pærer i fine skiver.Læg evt. lidt sprødt eller knust topping i bunden af skålen.Læg pæreskiverne ovenpå og en kugle is (kefir-is eller god vaniljeis) ved siden af eller ovenpå.Hæld lun brun farin-sovs over.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard