Paneret Ripeye 1. okt. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Den FORBUDTE RIPEYEhttps://youtu.be/S2KRbuTpoYEPrintMed billedeUden billedePaneret RibeyeAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienserTil Ribeye Schnitzel1 ribeye bøfSalt og peber1 æg (til æggebad)Rasp (eller mel) til paneringOlie til friturestegningTil Topping og Tilbehør100 ml fløde (let pisket)Frisk estragon (finthakket)Syltede stikkelsbær (hvis du har en opskrift, ellers købte)Køkkenrulle til at dræne det stegte kødInstruktionerForberedelse af Ribeye SchnitzelSkær et par snit ned i toppen af ribeye bøffen, så du kommer ned til senerne. Dette forhindrer kødet i at trække sig sammen under stegning.Læg bøffen på et skærebræt, og brug en kødhammer eller kasserolle til at banke kødet, indtil det er fladt og har en schnitzel-lignende tykkelse.Krydr kødet med salt og peber på begge sider.PaneringForbered et æggebad ved at slå et æg ud i en skål eller bakke og piske det let sammen.I en anden bakke, forbered rasp eller mel til paneringen.Dyp ribeye schnitzlen først i æggebadet og derefter i raspen (eller melet), så det er jævnt dækket på begge sider.FriturestegningVarm en pande op med rigeligt olie til friturestegning. Olien skal være varm nok til at fritere, men pas på, at det ikke bliver for varmt.Steg den panerede ribeye schnitzel i olien, indtil den er sprød og gylden på begge sider. Pas på ikke at stege den for meget – den må gerne stadig være lidt rød indeni.Når schnitzlen er færdig, læg den på en seng af køkkenrulle eller servietter for at dræne overskydende olie.Tilberedning af Flødeskum og ToppingPisk fløden let op i en gryde eller skål, indtil den bliver luftig, men ikke stiv som til dessert – bare let pisket.Hak frisk estragon til topping.ServeringSkær den panerede ribeye schnitzel i skiver og anret på en tallerken.Pynt med friskhakket estragon og server med syltede stikkelsbær (eller brug en købt version, hvis du ikke har hjemmelavet).Server med den letpiskede fløde ved siden af til at dyppe schnitzlen i.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Paneret Ripeye 1. okt. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Den FORBUDTE RIPEYEhttps://youtu.be/S2KRbuTpoYEPrintMed billedeUden billedePaneret RibeyeAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienserTil Ribeye Schnitzel1 ribeye bøfSalt og peber1 æg (til æggebad)Rasp (eller mel) til paneringOlie til friturestegningTil Topping og Tilbehør100 ml fløde (let pisket)Frisk estragon (finthakket)Syltede stikkelsbær (hvis du har en opskrift, ellers købte)Køkkenrulle til at dræne det stegte kødInstruktionerForberedelse af Ribeye SchnitzelSkær et par snit ned i toppen af ribeye bøffen, så du kommer ned til senerne. Dette forhindrer kødet i at trække sig sammen under stegning.Læg bøffen på et skærebræt, og brug en kødhammer eller kasserolle til at banke kødet, indtil det er fladt og har en schnitzel-lignende tykkelse.Krydr kødet med salt og peber på begge sider.PaneringForbered et æggebad ved at slå et æg ud i en skål eller bakke og piske det let sammen.I en anden bakke, forbered rasp eller mel til paneringen.Dyp ribeye schnitzlen først i æggebadet og derefter i raspen (eller melet), så det er jævnt dækket på begge sider.FriturestegningVarm en pande op med rigeligt olie til friturestegning. Olien skal være varm nok til at fritere, men pas på, at det ikke bliver for varmt.Steg den panerede ribeye schnitzel i olien, indtil den er sprød og gylden på begge sider. Pas på ikke at stege den for meget – den må gerne stadig være lidt rød indeni.Når schnitzlen er færdig, læg den på en seng af køkkenrulle eller servietter for at dræne overskydende olie.Tilberedning af Flødeskum og ToppingPisk fløden let op i en gryde eller skål, indtil den bliver luftig, men ikke stiv som til dessert – bare let pisket.Hak frisk estragon til topping.ServeringSkær den panerede ribeye schnitzel i skiver og anret på en tallerken.Pynt med friskhakket estragon og server med syltede stikkelsbær (eller brug en købt version, hvis du ikke har hjemmelavet).Server med den letpiskede fløde ved siden af til at dyppe schnitzlen i.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard