One pot Dal, Daal eller Dahl 27. aug. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Her kan studerende også være med - One-pot-retten for de ungehttps://youtu.be/3MrVoKBhqCkPrintMed billedeUden billedeOne pot Dal, Daal eller DahlAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienserIngredienser:1 løg (finthakket)1 fed hvidløg (finthakket)1 chili (finthakket)200 g linser (skyllet og drænet)2-3 spsk karrypulver250 ml hønsefond1 dåse kokosmælk (400 ml)100 g frisk spinat eller babysalat2-4 æg (afhængigt af hvor mange du ønsker)Olivenolie til serveringNeutral olie som solsikkeolie til stegningSalt og peber efter smagRevet skal af lime eller citron til pyntFrisk koriander (valgfrit, til servering)Revet ost (f.eks. parmesan eller cheddar, valgfrit, til servering)InstruktionerHak løget fint og snit hvidløget til den fine side.Varm en stor pande eller gryde op ved middel varme, og tilsæt lidt olivenolie.Tilsæt løg og hvidløg til panden, og lad det stege blidt i 1-2 minutter uden at lade det brune.Snit chilien fint, og tilsæt den til panden. Steg i yderligere et minut.Sørg for, at løg og hvidløg ikke bliver brune.Tilsæt lidt ekstra olie, og kom de skyllede linser på panden. Rør rundt, så linserne bliver godt blandet med løg, hvidløg og chili.Tilsæt 2-3 spsk karrypulver, og vend det rundt med linserne, så karryen fordeles jævnt og opvarmes.Hæld hønsefond og kokosmælk i panden, og rør rundt, så alt bliver godt blandet.Lad retten simre ved lav varme i cirka 20 minutter, indtil linserne er møre. Rør lidt rundt undervejs, men ikke for meget.Efter 20 minutter, smag til med salt og peber.Tilsæt frisk spinat eller babysalat, og rør det rundt i retten.Lav små huller i dalen, og slå æggene ned i hullerne. Dæk panden til, og lad det simre, indtil æggene har samlet sig og er tilberedt efter din præference.Riv lidt lime- eller citronskal over retten som en frisk afslutning.Server dalen direkte fra panden eller anret på tallerkener.Du kan vælge at rive frisk koriander og ost (f.eks. parmesan eller cheddar) over retten lige inden servering for ekstra smag.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
One pot Dal, Daal eller Dahl 27. aug. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Her kan studerende også være med - One-pot-retten for de ungehttps://youtu.be/3MrVoKBhqCkPrintMed billedeUden billedeOne pot Dal, Daal eller DahlAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienserIngredienser:1 løg (finthakket)1 fed hvidløg (finthakket)1 chili (finthakket)200 g linser (skyllet og drænet)2-3 spsk karrypulver250 ml hønsefond1 dåse kokosmælk (400 ml)100 g frisk spinat eller babysalat2-4 æg (afhængigt af hvor mange du ønsker)Olivenolie til serveringNeutral olie som solsikkeolie til stegningSalt og peber efter smagRevet skal af lime eller citron til pyntFrisk koriander (valgfrit, til servering)Revet ost (f.eks. parmesan eller cheddar, valgfrit, til servering)InstruktionerHak løget fint og snit hvidløget til den fine side.Varm en stor pande eller gryde op ved middel varme, og tilsæt lidt olivenolie.Tilsæt løg og hvidløg til panden, og lad det stege blidt i 1-2 minutter uden at lade det brune.Snit chilien fint, og tilsæt den til panden. Steg i yderligere et minut.Sørg for, at løg og hvidløg ikke bliver brune.Tilsæt lidt ekstra olie, og kom de skyllede linser på panden. Rør rundt, så linserne bliver godt blandet med løg, hvidløg og chili.Tilsæt 2-3 spsk karrypulver, og vend det rundt med linserne, så karryen fordeles jævnt og opvarmes.Hæld hønsefond og kokosmælk i panden, og rør rundt, så alt bliver godt blandet.Lad retten simre ved lav varme i cirka 20 minutter, indtil linserne er møre. Rør lidt rundt undervejs, men ikke for meget.Efter 20 minutter, smag til med salt og peber.Tilsæt frisk spinat eller babysalat, og rør det rundt i retten.Lav små huller i dalen, og slå æggene ned i hullerne. Dæk panden til, og lad det simre, indtil æggene har samlet sig og er tilberedt efter din præference.Riv lidt lime- eller citronskal over retten som en frisk afslutning.Server dalen direkte fra panden eller anret på tallerkener.Du kan vælge at rive frisk koriander og ost (f.eks. parmesan eller cheddar) over retten lige inden servering for ekstra smag.Har du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard