Butter-Chicken med Kartofler 3. sep. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Du gætter ALDRIG hvor meget SMØR vi brugte til denne her kyllinghttps://youtu.be/sFyzPqndRhAPrintMed billedeUden billedeButter Chicken med KartoffelAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser1 hel kylling250 g smør (hel smør)1 stort bundt estragon (fint hakket)1 lime (revet skal og saft)4 tsk olivenolie6-8 store kartofler (skåret i både eller tern)1 løg (skåret i grove både)Salt og peber efter smag2 spsk creme fraiche 38%100 g frisk spinat1 håndfuld mynteblade1 håndfuld frisk kørvel2 spsk pinjekerner1 spsk risvinseddikeOlivenolie, lime- eller citronsaft (til dressing)InstruktionerTag smørret og lad det blive blødt ved stuetemperatur.Hak estragonen fint, og tilsæt det til smørret.Riv limeskallen og pres saften fra limen ned i smørret.Tilsæt salt, peber og 4 teskefulde olivenolie.Rør smørret godt rundt, indtil det får en blød og cremet konsistens.Gnid kyllingen både udenpå og indeni med krydderurtesmørret. Gem lidt af smørret til senere brug.Drys kyllingen med ekstra salt og peber.Placer kyllingen i en forvarmet ovn ved 180 grader, og steg den i 10 minutter.Skær kartoflerne i både eller tern og hak løget i grove både eller skiver.Efter de første 10 minutters stegning af kyllingen, tag den ud af ovnen og tilsæt kartoflerne og løgene omkring kyllingen.Tilsæt resten af krydderurtesmørret til kartoffel- og løgblandingen. Drys med salt og peber.Ryst bagepladen eller fadet, så smørret fordeler sig jævnt.Sæt fadet tilbage i ovnen og steg det hele i yderligere 30 minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.Tilsæt 2 store skefulde creme fraiche 38% over kyllingen og kartoflerne.Steg i ovnen i yderligere 5-7 minutter, indtil creme fraichen er smeltet og har dannet en lækker sauce.Hak spinat, mynte og kørvel groft.Tilsæt pinjekerner og bland ingredienserne i en skål.Vend salaten med 1 spsk risvinseddike for at give syre, og tilsæt et dryp olivenolie samt lidt revet lime- eller citronsaft.Anret kyllingen på en tallerken med kartoffelbåde og løg.Server med den friske, grove salat ved siden af.VelbekommeHar du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard
Butter-Chicken med Kartofler 3. sep. Skrevet af Benjamin Dalsgaard Du gætter ALDRIG hvor meget SMØR vi brugte til denne her kyllinghttps://youtu.be/sFyzPqndRhAPrintMed billedeUden billedeButter Chicken med KartoffelAntal personer: 4Forfatter: Rene MammenIngredienser1 hel kylling250 g smør (hel smør)1 stort bundt estragon (fint hakket)1 lime (revet skal og saft)4 tsk olivenolie6-8 store kartofler (skåret i både eller tern)1 løg (skåret i grove både)Salt og peber efter smag2 spsk creme fraiche 38%100 g frisk spinat1 håndfuld mynteblade1 håndfuld frisk kørvel2 spsk pinjekerner1 spsk risvinseddikeOlivenolie, lime- eller citronsaft (til dressing)InstruktionerTag smørret og lad det blive blødt ved stuetemperatur.Hak estragonen fint, og tilsæt det til smørret.Riv limeskallen og pres saften fra limen ned i smørret.Tilsæt salt, peber og 4 teskefulde olivenolie.Rør smørret godt rundt, indtil det får en blød og cremet konsistens.Gnid kyllingen både udenpå og indeni med krydderurtesmørret. Gem lidt af smørret til senere brug.Drys kyllingen med ekstra salt og peber.Placer kyllingen i en forvarmet ovn ved 180 grader, og steg den i 10 minutter.Skær kartoflerne i både eller tern og hak løget i grove både eller skiver.Efter de første 10 minutters stegning af kyllingen, tag den ud af ovnen og tilsæt kartoflerne og løgene omkring kyllingen.Tilsæt resten af krydderurtesmørret til kartoffel- og løgblandingen. Drys med salt og peber.Ryst bagepladen eller fadet, så smørret fordeler sig jævnt.Sæt fadet tilbage i ovnen og steg det hele i yderligere 30 minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.Tilsæt 2 store skefulde creme fraiche 38% over kyllingen og kartoflerne.Steg i ovnen i yderligere 5-7 minutter, indtil creme fraichen er smeltet og har dannet en lækker sauce.Hak spinat, mynte og kørvel groft.Tilsæt pinjekerner og bland ingredienserne i en skål.Vend salaten med 1 spsk risvinseddike for at give syre, og tilsæt et dryp olivenolie samt lidt revet lime- eller citronsaft.Anret kyllingen på en tallerken med kartoffelbåde og løg.Server med den friske, grove salat ved siden af.VelbekommeHar du lavet denne opskrift?Tag @koekkenfandango På instagram og hashtag det #KøkkenFandangokøkkenfandango Benjamin Dalsgaard